Alla inlägg under augusti 2011
Igår hade jag på mig ett par jeans i capri längd som jag köpte i våras. De var ganska tajta i våras och jag använde de inte så mycket för nertill på benen sitter det knappar som lämnade stora röda, svidande märken i slutet av dagen. Det innebär att byxorna var kanske lite för tajta...därav att jag inte hade de så mycket.
Igår iallfall så använde jag de i brist på annat. De var jättesköna! Nu satt byxorna jättebra, inte alls så tajt som i våras utan lite lösare och man kunde dra fingret enkelt innanför byxkanten nertill (det kund eman inte förrut) och inga märken i slutet av dagen plågade mig. Istället så fick jag komplimanger för mina fina byxor. Min man frågade om de var nyköpta och menade på att de var jättesnygga på mig. Min svägerska komplimenterade mig också och även en arbetskollega påpekade att jeansen var snygga. Det måste innebära att de satt snyggare nu än förrut och det är nog helt och hållet beroende på att jag har gått ner i vikt sen i våras.
Nu är jag ännu mer motiverad, det känns så roligt att få höra sånt och känna skillnaden i kläder. Vilken peppning!
Måste också bara berätta om min cole slaw från igår. Jag provade att göra egen och det var lätt och jättegott! Jag tog lika mycket finriven vitkål som morötter och blandade lika delar creme fraiche och majonnäs. Allt det blandade jag ihop och hade även i en liten mängd finhackad rödlök. Jättegott! Prova det!
Jag är så sugen på nånting gott att jag kriverar!!!
Förstår dock inte varför, har ätit bra idag tycker jag.
Åt frukost vid 7, det blev 2 ägg och en halv Wasa Fiber plus med tjockt lager philidelphiaost och gurkor ovanpå. Grönt te.
Till lunch blev den en stor grillad kycklingfile med 1/4 avokado, cocktailtomater och några matskedar bea. Vatten.
Nu är jag jättesugen men vad är det för fel på maten? Är det för lite fett? Kan det vara därför suget inte vill släppa eller är det bara mina hjärnspöken som bråkar med mig av gammal vana tro...
Jag har, dumt nog, en chokladkaka liggades i lådan här på jobbet. Den är kvar från innan sommaren när jag tillät mig äta godis efter min födelsedag. Det är inte bra, allt jag kan tänka på just nu är denna choklad.
Men jag har hämtat gränt te och hoppas det ska hjälpa, skriv gärna kommentarer om ni har nån gissning på varför man, trots bra mat och sötsaksavhållsamhet i över en vecka, är sugen på sött.
Jag har skapat en länkmeny idag och lagt till två bloggar som jag tycker är jätteintressanta.
Den ena är Anna Jacobssons blogg. Hon har skrivit en bok som heter "Vägen från 137kg" och en tillhörande kokbok "Från mitt kök - färdkost på vägen från 137kg".
Jag har lånat kokboken på bibblan och den är jättebra! Massor av inspirerande goda recept. Hon har förord till varje sektion som också är roliga och intressanta. Jag håller på att ordna fram hennes bok också för den är bog lika bra. Men hennes blogg finner du i bland länkarna och den är jättebra också!
Den andra länken är en blogg jag hittade idag så jag har inte hunnit läsa så jättemycket men den verkar också jätteintressant. Det är Gunilla som skriver om sitt sockerberoende och hur hon har och fortfarande kämpar med att låta bli socker. Hon äter också LCHF. Mycket inspirerande läsning.
By the way, jag glömde ju skriva att mina oopsies var lika goda dagarna efter bakning som direkt ur ugnen. Mycket positivt! Har inte smakat den som ligger i frysen ännu dock.
Igår kväll som hade jag bestämt med min kompis att gå ut och åta på restaurang. När jag fyllde 30 i våras så fick jag av henne ett restaurangbesök på en speciell restaurang som hon älskar, Helenes krog vid St Eriksplan. Så igår var det dags att gå dit.
Deras meny är inte megastor med allt lät otroligt gott, min kompis tog en pastarätt (hon hade egentligen hoppats på att jag också skulle göra det eftersom det är just pastan hon menar är bäst där). Jag beställde dock grillspett på oxfilé med grönsaker och bea. Det var potatisklyftor med och jag tänkte tanken att be de ta bort potatisen innan de serverade men jag tror nån liten mekanism inom mig såg till att jag glömde be om det så min mat serverades med potatisen iallafall. I efterhand så tror jag att det var min hjärna som försökte säga att om jag skulle vilja så kan jag smaka lite på potatisen nu när den ändå var tillgänglig. Men det fantastiska är att jag var inte ens intresserad av att smaka! Jag åt med god aptit grillspettet, som var perfekt grillat, och salladen, beställde även in en extra skål med bea eftersom man fick så himla lite. Mycket gott!
Vi hade mycket diskussioner om LCHF igår. Min kompis är lite orolig för att man missar en massa näringsämnen och saker som kroppen behöver när man tar bort kolhydraterna. Hon giller inte heller tanken att behöva "förbjuda" något. Åh, andra sidan så har hon förståelse för att alla är olika och att olika metoder fungerar på olika personer. Hon påpekade också att om man ska träna mycket så borde man väl justera så att man får i sig kolhydrater? Jag vet inte, kom jag fram till. min uppfattning såhär långt är nog att man inte behöver det men jag vet inte. Det här måste jag kolla upp lite mera.
Igår lämnade jag sonen till hans farbror som tog med honom på en fotbollsmatch för första gången. Jag är grymt nyfiken på vad han tyckte om den! Men Hugo sov kvar hos sin farbror så än så länge vet jag inte hur det gick eller vad han tyckte. Ska nog ringa de nu, de borde väl ha vaknat...
Jag var väldigt nervös för att kliva upp på vågen imorse. Har som vana att alltid väga mig på måndags morgon, vet inte om det är bra eller dåligt med tanke på vad det kan göra för humöret :) Men idag var det bra. Jag har nämligen gått ner 1,5kg på en vecka.
Härligt att se att LCHF metoden fungerar bra. Nu vet jag ju i och för sig att när jag brukar köra ett hälsosamt race eller prova en diet så går jag oftast ner ganska mycket första veckan och oftast upp något andra veckan. Så det ska bli mycket intressant och se nästa veckas vägning, om det är ner eller upp så som det brukar vara.
Just nu är jag bara glad och nöjd och mer motiverad än nånsin!
Jag har bakat Oopsies! Mycket spännande att se endast ägg och philidelphiaost bli till fasta "bröd". Och enkelt att göra. Nu ska det bli intressant och se hur de smakar imorgon och sen efter de har varit frysta.
Jag provsmakade en nu direkt efter gräddning, för alla vet ju att bröd oftast smakar bäst nygräddat och vad tyckte jag?
God, lite krämig och fluffig på nåt sätt. Det smakar definitivt ost om de, nästan som ostgratinerade frallor. Mycket positivt överraskad!
Jag är nervös för imorgon... då ska jag väga mig. Det kanske är dumt att göra det. För min hälsomåndad går faktiskt inte ut på att gå ner i vikt för än gångs skull. Nej, jag kände att jag vill bli hälsosammare. Sommaren har inneburit alldeles för mycket godsaker och jag vill bli hälsosammare helt enkelt. Om det innebär en viktnedgång, som det kanske är dumt och naivt att inte erkänna att jag trots allt hoppas på, så är ju det toppen.
Ikväll har vi bastat och, som alltid efter bastun, är det ungskyckling till middag.
Jag gör en supergod kyckling i ugn med tomater, oliver och vitlök.
Gör så här:
Lägg frysta kycklingdelar i en form (jag använder kycklinglår eller ben).
Lägg cocktailtomater, oliver och delade vitlöksklyftor runt om i formen.
Ringla olivolja över alltihopa, krydda sen med flingsalt och vitpeppar.
In i ugnen på 175-200 grader i ca en timme. Super gott!
De andra i familjen äter ris till detta men jag gjorde en härlig sallad och en sås.
Såsen:
2 msk creme fraiche (feta varianten)
2 msk vispgrädde
1-2 tsk soja
krydda med Herbs de Provance
2-3 msk kycklingsky
Värm på plattan tills allt smält och blandat ihop sig, smaka av och servera.
Nu ska jag provbaka Oopsies, är otroligt nyfiken på om de är goda :)
Jag vill dela med mig av några saker som min underbara hälsocoach Mariette hjälpte mig med. Hon var den som verkligen, mentalt, fick mig att börja ändra på mitt destruktiva ätande.
Hon sa:
Fokusera på det positiva, fastna inte i det negativa. (Det är lättare sagt än gjort, jag vet eftersom jag själv fortfarande kämpar med det sen ett par år sen.)
Ha aldrig dåligt samvete när du äter nåt. Genom att sluta ha dåligt samvete så försvinner den "giltiga" ursäkten som det är och man måste inse att man själv faktiskt har gjort ett val att äta det onyttiga. Det i sin tur gör att man börjar kunna överväga på ett annat sätt om man är beredd att äta det onyttiga eller inte. Och när man väl äter så njut! Och var glad för att du har valt att äta det goda onyttiga. Eftersom man inte har dåligt samvete så kommer inte ångesten efteråt som oftast annars brukar bidra till att man fortsätter äta ännu mera onyttigt (vanligen tänker man ju att allt är ju ändå kört nu, jag börjar om imorgon igen).
Var glad och nöjd med dig själv och dina val. Det gör att du inte klankar ner på dig själv och blir ledsen, vilket oftast bara gör att man mår så dåligt att man väljer att döva sig med onyttigheter.
De här sakerna tog mig nästan ett helt år att anamma. Jag kämpar fortfarande ibland med det här. Men genom att ta bort det dåliga samvetet så ser jag mina val bättre. Men det ska sägas att mitt sockerberoende gjorde inte riktigt det här lättare. Nej, det var riktigt svårt men jag kämpade med att få bort sockerberoendet samtidigt som jag försökte anamma dessa ord. Idag är det lättare, jag är inte lika beroende av socker längre men har det ändå kämpigt med allt det här.
Jag hoppas du också kanske kan ha nytta av dessa råd och i så fall, lycka till!
Mål nr 1:
Bli hälsosammare genom att äta LCHF och hålla mig till det
Mål nr 2:
Träna regelbundet, helst 2 ggr i veckan
Mål nr 3:
Gå ner 10kg under 2012